Chopin en de Poolse literatuur

Poolse literatuur

IWONA GUŚĆ

Frédéric Chopin Piano Concours te Warschau

Op 1 Oktober 2015 begon in Warschau het 17de Internationaal Frédéric Chopin Piano Concours. Drie weken lang strijden pianisten uit de hele wereld om de hoofdprijs: 30 000 €. Van de oorspronkelijke 78 deelnemers zijn inmiddels 20 pianisten naar de laatste 3de ronde gekwalificeerd.

Het International Chopin Piano Concours is een van de oudste pianowedstrijden in de wereld. De eerste editie vond in 1927 in Polen plaats. Google Culture Institute heeft ter gelegenheid van de 17ste editie van de wedstrijd een mooie online tentoonstelling hierover voorbereid.

Lees ook het Chopin-special op de website “Polen in beeld.”

Fryderyk Szopen of Frédéric Chopin

Fryderyk Chopin (of soms in Polen fonetisch geschreven als Szopen) werd geboren in 1810 in het dorp Żelazowa Wola, nabij Warschau, als zoon van een Poolse moeder en een uitgeweken Franse vader. Als kind kreeg hij pianolessen en stond al snel bekend…

View original post 1 568 słów więcej

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s