Boe, zegt de koe

Foto J
Foto Josee Holland

Rond 23.00 werd mijn Zoontje wakker, het was te voorspellen, omdat hij om 18 uur naar bed ging. Ik liep dus snel naar zijn slaapkamer om hem wat borst te geven (ja, ik geef hem nog steeds borst, daarover zullen we het nog hebben). Maar dit keer werkte een magische borst niet. Zoontje keek met zijn slaperige oogjes naar een poster “op de boerderij”, die op de deur tegenover zijn bedje hangt. „Kakać”, hoorde ik. („Kakać” betekent eend en vogel, het is een van de weinige woorden die Zoontje in het Pools kan zeggen). „Ja – zei ik – kom maar lekker bij mij liggen schat”. „Mee”, hoorde ik. „Ja, kom met mama knuffelen”. „Miauw” – zei Zoontje. „Ja schat, kom”. „Boeeee” – zei Zoontje. Ik realiseerde me dat het ons niet zal lukken om snel naar bed terug te gaan. „Schaaaaaat” – riep ik en mijn Ridder snelde ter hulp. Tijd voor zachtjes boekjes lezen. De klanken van wiegeliedjes op de achtergrond. Na drie gelezen boekjes hoorde ik – „Maaaaaaa!”. De boekjes werkten niet. Borst in actie. Het hoofdje op een kussentje op de rechter onderarm van mama, borst in de mond, wiegen, dekentje, OK. De oogjes van Zoontje vallen toe. Bijna, bijna… Nee! Na 10 minuten wiegen was het al heel warm met alle dekens en kussens. „Kakać nie!” (er zijn uilen op het dekentje ). Ok, zonder kakać, alleen maar kussentje op de rechter onderarm van mama, borst in de mond, rechter been van Zoontje op linker onderarm van mama, wiegen…. Na 10 minuten bijna, bijna. Het is echt warm. Ik beslis om Zoontje in zijn bedje te leggen, met het risico dat hij direct zal huilen. Geen tranen. Zoontje is uitgeput. Nog een laatste blik op de poster met de boerderij. Mama gaat zijn voetje masseren, oogjes vallen toe. Ik ga terug naar mijn bureau. 00.10. „Slaapt hij?” – vraagt Man. „Ik ben niet zeker”. Ik ga achter mijn bureau zitten. Een nieuw document open, om mijn gedachten op te schrijven, „eeeee” – roept Zoontje. Ik sta op vanachter mijn bureau, enigszins geïrriteerd. „Schaaat, slaap alsjeblieft”, ik neem hem in mijn armen, knuffel hem, ga zitten op een fauteuil die bij zijn bedje staat. „Dzyyy” – zegt Zoontje. („dzyyy” betekent borst ;)) „Goed”. Een kussentje op mijn linker onderarm, hoofdje op een kussentje, linker borst in zijn mond, linker voet op mijn rechter onderarm, wiegen…. na een paar minuten slaapt hij nog niet… ik beslis om hem in zijn bedje te leggen, zachtjes aai ik zijn hoofdje. Hij viel in slaap. Hij sliep 22 minuten. Om 2.00 uur de volgende ronde 🙂

(Vertaald uit het Pools door Manlief)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s