‚De boekenmoordenaar’ van Maja Wolny

Poolse literatuur

1200x1200

Het was de liefde voor haar man, die haar destijds naar ons land bracht, en het was de liefde voor boeken die haar deed schrijven. Nu is de Vlaams-Poolse Maja Wolny fulltime auteur en woont ze met haar gezin afwisselend in het Poolse Kazimierz Dolny en in Koksijde aan de Belgische kust. Na haar roman Zwarte bladeren (2016) verschijnt nu ook haar thrillerdebuut in het Nederlands. De boekenmoordenaar is een slim misdaadverhaal dat zich in Antwerpen en Amsterdam afspeelt.

Een bekend Amsterdams meubelrestaurateur wordt dood aan getroffen in zijn atelier. Inspecteur Eva Paelinck gelooft niet in de officiële these van een hartaanval. Haar onderzoek leidt naar een vriendengroep van ouderen die samen een woning delen, en naar de excentrieke boekhandelaar Wiktor, die de vrienden bespioneert. De ramen van zijn antiquariaat veranderen in een Venetiaanse spiegel waarin de rol van getuige en verdachte vervaagt. Het verleden van de vrienden heeft te…

View original post 57 słów więcej

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s