Winnares van de NIKE-literatuurprijs: Olga Tokarczuk

Poolse literatuur

Update: 10/12/2019

Vandaag neemt Olga Tokarczuk de Nobelprijs voor Literatuur 2018 in ontvangst. Tijd voor een update van een inmiddels verouderde blogpost op onze website.

Olga Tokarczuk

Olga Tokarczuk (geb. 1962) geldt in Polen als een van de meest gevierde en interessante schrijfsters van haar generatie. Zij is geboren in Sulechów, dichtbij Zielona Góra. In de jaren tachtig verhuisde zij naar Warschau om daar psychologie te studeren. Na haar studie in Warschau woonde zij in Wrocław. In 1986 verhuisde ze voorgoed naar Nowa Ruda, een klein stadje in de buurt van Wałbrzych in Silezië, een regio die haar zeer fascineert.

Haar eerste verhaal publiceerde zij in 1979 onder het pseudonym Natasza Borodin. Na de val van de muur, in 1989, debuteerde zij onder haar eigen naam met de dichtbundel Miasta w lustrach (Steden in spiegels). Vier jaar later, in 1993, kwam haar eerste roman uit: Podróż ludzi księgi (De reis…

View original post 880 słów więcej

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s