Naamdag

Ik wilde het vandaag ook daarover hebben maar Anna heeft dat voor mij gedaan 🙂

Anna Maria in het Nederlands

IMG_0671

Een naamdag, een sort van verjaardag van je naam. Ik vind het ook een mooi feestje. Want onze namen zeggen soms iets over ons. Zeker in Nederland, waar je vaak ziet dat mensen niet hun echte naam, maar juist een roepnaam gebruiken. 

Mijn naam is Anna, Anna Maria eigenlijk. Het is een lang verhaal, maar mijn ouders wilden dat ik Anna-Maria zou heten, met een streepje ertussen, maar toen de tijd kon het in Polen niet. Je kon niet zomaar een naam voor je kind bedenken, het moest een naam die op de namenlijst stond zijn. Anna-Maria stond er niet op en zo heb ik twee namen, die eigenlijk één moeten zijn.

Anna is de Griekse vorm van het Hebreeuwse Hanna wat „lieflijke, genadige” betekent. Dat zegt Wikipedia, maar ik vind dat mijn naam meer ‚krachtige’ dan ‚lieflijke’ of ‚genadige’ betekent. In het Pools klinkt het ook krachtiger dan in het Nederlands. Wij spreken namelijk…

View original post 117 słów więcej

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s